Invigning av återvinning

Drygt sex miljoner kronor har det kostat att bygga den nya återvinningsstationen vid Möjligheternas hus som invigdes på onsdagen.
Emmaboda • Publicerad 28 juni 2012
Kommunalrådet Ann-Marie Fagerström tog den röda cykeln och körde runt till de olika containrarna med avfall  när hon invigde den nya återvinningsstationen. Foto: Jan Andersson
Kommunalrådet Ann-Marie Fagerström tog den röda cykeln och körde runt till de olika containrarna med avfall när hon invigde den nya återvinningsstationen. Foto: Jan AnderssonFoto: Jan Andersson

– Ny återvinningsstation har varit på tal i flera år, men nu är den äntligen verklighet och det känns skönt, konstaterade Möjligheternas hus vd, Jan Bonell.

– Framför allt innebär den nya återvinningscentralen bättre ergonomi för personalen och för invånare som lämnar grovsopor. Inte minst vår personal har slitit tungt i många år.

På den nya anläggningen, byggd som en uppfartsramp med avfallscontainrar nedanför rampen, har man också möjlighet att separera tung trafik från de bilar som kommer in på området vilket var besvärligt tidigare.

Invigningsdagen till ära hade man bjudit in Sven Gustavsson, eldsjälen som startade miljöstationen för 20 år sedan.

– Under de första åren rönte miljöstationen stor uppmärksamhet i media och vid hade många studiebesök av politiker från hela Sverige men även från utlandet. Bland annat minns jag när Stefan Edman, som då var regeringens miljörådgivare, uppmanade dåvarande statsministern Göran Persson att åka till miljöstationen i Emmaboda, sade Sven Gustavsson, som gratulerade Möjligheternas hus till den nya återvinningsstationen.

– Men jag är inte helt nöjd, jag saknar lite av det totala kretsloppstänkandet i den nya anläggningen.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.