Annons

Inget nytt hopp för lanthandeln

Någon ny lanthandel i Broakulla kommer inte att uppstå inom ramen för konkursen.
Emmaboda • Publicerad 9 februari 2010

– Nu när utförsäljningen av varor och inneliggande lager är avslutad lämnar vi tillbaka lokalen till kommunen som äger fastigheten, säger konkursförvaltaren Henrik Snellman, Växjö advokatbyrå.

Med andra ord blir det en snabb avveckling av den konkursdrabbade affären på Landsvägen som under två års tid drivits av den ekonomiska föreningen Broakulla Kooperativa lanthandel.

Annons

– Vid utförsäljningen var intresset stort och vi har bara ett litet restlager med varor kvar, säger Henrik Snellman.

Någon intressent som är villig att driva affären vidare har inte dykt upp, men konkursförvaltaren tror att det kan finnas förutsättningar för en livsmedelsbutik i Broakulla även i fortsättningen.

– Men då kanske man får sätta sig ner och tänka över driftformer och sortiment, säger han.

Thor Jarl är en av många Broakullabor som är bekymrad över utvecklingen.

– Det vore ett elände om Broakulla blir utan affär. Inte minst med tanke på att det bor många äldre här i samhället, säger han.

Nu tvingas Broakullaborna åka långt för sina matinköp. Antingen till Bilisten i Eriksmåla eller till livsmedelsaffärerna i Emmaboda.

Fastigheten där affären är inrymd, och även inventarier, ägs av det kommunala fastighetsbolaget Emfab. Förutom butikslokalerna rymmer fastigheten även en lägenhet på andra våningen som är uthyrd februari månad ut.

Jan Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons