Horace Engdahl försöker stänga kennel

Svenska akademiens ständige sekreterare Horace Engdahls nattsömn störs av skällande hundar och högljudda tuppar. Han har fritidsboende i Guttamåla utanför Vissefjärda och är en av byborna som nu vill stänga en kennel.
Emmaboda • Publicerad 6 november 2003

Enligt en skrivelse till kommunens miljökontor har Guttamålaborna fått en ny granne som på en hyrd fastighet driver kennel och hyser tuppar.

Kennelägaren har tidigare fått sin verksamhet godkänd av

miljöinspektör Mats Waern, men då bedrevs verksamheten på en fastighet i en annan by utanför Vissefjärda. Då var det en bra bit till grannar, men så är inte fallet nu.

- Jag skall göra en inspektion på fastigheten inom kort, säger Mats Waern.

Av Engdahls skrivelse framgår att ljuden från den aktuella

fastigheten är störande under alla dygnets timmar.

- Det finns ingen i byn som blivit informerad eller tillfrågad om denna verksamhet. Vi vaknar ofta på nätterna av skällande schäfrar och kacklande tuppar, skriver Horace Engdahl.

Engdahl understryker också att bullret kommer att intensifieras under den varma årstiden när de boende har fönster öppna nattetid.

Peter Lejon
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.