Han kämpar vidare för en cykelbana

Trafikskolläraren och C-politikern Rune Magnusson ger sig inte. Han kämpar vidare för en cykelbana på väg 120 mellan Liljas och Xylem.
Emmaboda • Publicerad 21 maj 2014
Cyklister och gående har bara ett litet utrymme att röra sig på.
Cyklister och gående har bara ett litet utrymme att röra sig på.Foto: Jan Andersson

På norra sidan av järnvägen, vid simhallsområdet, finns sedan några år tillbaka en ny gång- och cykelväg.

– Den vägen är bra, men den löser inte säkerheten för oskyddade trafikanter längs med väg 120 mellan Emmaboda och Lindås, säger Rune Magnusson (C).

Han pekar på att många som lämnar eller hämtar sin bil hos Liljas, Bäcks Bilservice, Emmaboda Biltvätt eller Runes tvingas använda väg 120 om man går eller cyklar dit.

Beskedet från teknik- och fritidsnämndens ordförande Per Sigvardsson (S) är att kommunen lagt in en cykelbana på väg 120 som prioriterad sträcka i den regionala transportplanen.

– Den har funnits i planen i åtskilliga år, men det händer ju inte något, säger Rune Magnusson.

Bredden på en lastbil och buss är cirka 2,60 meter och en cyklist upptar cirka 0,70 meter.

– Då återstår bara 30 centimeter in mot räcket att röra sig på, så det är farligt för gående och cyklister. När det är snö finns det knappt någon plats alls.

Han vill därför smalna av körfältet till förmån för en bred cykelbana på södra sidan av väg 120. Han vill också måla om linjerna på viadukten så att det blir plats för cyklister.

Visserligen finns det ett spärrområde på några meter på vissa ställen på väg 120, men på detta område får man endast köra?om det finns ett hinder på vägen eller om fordonet inte får plats i en vägkorsning. Enligt gällande trafikregler räknas inte oskyddade trafikanter och fordon i rörelse som ett hinder.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.