Glasbruk satsar på bröllopsglas

Skrufs glasbruk producerar två olika glasserier ­ i samband med kronprinsessbröllopet.
Emmaboda • Publicerad 17 juni 2010

– Två roliga order, konstaterar ägaren Kent Elm.

Redan i höstas fick glasbruket uppdraget att tillverka exklusiva souvenirer för försäljning i Storkyrkoboden i Stockholm. Det handlar om tre skålar och tre vaser i serien Viga, där den i hyttan pålagda gula glasslingan symboliserar två ringar tätt tillsammans. Även en stor skål i samma serie har tillverkats till brudparet.

– Jag trodde kanske att det skulle sälja mer än det gjort. Bröllopet är kanske lite upphaussat. Men å andra sidan kommer besökare hela sommaren till Storkyrkans bod. Många vill då kanske ha en finare souvenir från platsen för vigseln, säger Kent Elm.

Glasbruket har också fått ett mer privat uppdrag, från en vinkännare. Denne har låtit Skrufs egen designer Sofia Bergman formge två vinglas.

–?Glasen är vinkännarens privata presenter till brudparet, 48 glas har överlämnats. Det har varit roligt att göra dessa personliga gåvor.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.