Gekås VD manade till samarbete

Lindåssonen Boris Lennerhov, VD på Gekås i Ullared, inspirerade lokala handlare med tips och goda råd. Han manade dem att samarbeta i större utsträckning.
Emmaboda • Publicerad 2 juni 2012
Boris Lennerhov småpratar med projektledare Annelie Karlsson och Centrum Sydost-medarbetarna Susanna Bondesson och David Fransson. Foto: Jan Andersson
Boris Lennerhov småpratar med projektledare Annelie Karlsson och Centrum Sydost-medarbetarna Susanna Bondesson och David Fransson. Foto: Jan AnderssonFoto: Jan Andersson

På frågan på vilket sätt som affärslivet i Emmaboda, Nybro och Torsås kan utvecklas blev hans svar att det inte finns något enkelt recept.

– Något sesam öppna dig finns inte, men det gäller att samverka för det är allra viktigast och det är alltid bra att ha en god kommunikation med politiker. Sedan är det helt enkelt så att den handlare vinner som är mest på tå och är mest synlig, konstaterade Boris Lennerhov.

Han pekade även på betydelsen av gemensamma öppettider.

Boris Lennerhov höll i torsdags kväll en uppskattad och inspirerande föreläsning om framgångssagan Ullared. Bland annat hur viktigt det är med motiverade glada medarbetare.

– De är individer i ett kollektiv som måste bli sedda.

Under 2011 hade Gekås 4,6 miljoner besökare. På senare tid har man förvandlats från ett lågprisvaruhus till landets största utflyktsmål.

– För sex år sedan passerade vi Liseberg som landets främsta turistmål och det är vi mycket nöjda med.

Den 25 juli förra året sattes nytt besöksrekord när 29?500 personer passerade kassorna. Cirka en månad senare sattes nytt försäljningsrekord då man sålde för hela 29,8 miljoner kronor på en enda dag.

– Och det är mycket viktigt att kunderna blir väl omhändertagna så att de blir goda ambassadörer för Gekås i fortsättningen.

Jan Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.