Emmabodabo döms för att ha misshandlat sin sambo

En Emmabodabo i 50-årsåldern som slagit sin före detta sambo har dömts för misshandel och ofredande vid Kalmar tingsrätt.
Emmaboda • Publicerad 18 juni 2010

Påföljden blev skyddstillsyn med den särskilda föreskriften att han fullständigt ska avhålla sig från alkohol. Han måste kontinuerligt också lämna drogtester för kontroll av nykterheten.

Han döms dessutom att betala skadestånd för sveda, värk och psykiskt lidande med 11500 kronor till sin före detta sambo han misshandlat vid flera tillfällen under perioden 29 mars-6 juli 2008 i Nybro.

Enligt tingsrätten är det bland annat styrkt att mannen knuffat ner kvinnan i en fåtölj så att hon slog huvudet i en fönsterbräda av marmor och det är utrett att han har kastat en dator på henne två gånger. Det sistnämnda resulterade dock inte i något lidande.

Jan Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.