Elever får stort stöd för konsert

Högstadieeleverna som på lördag arrangerar konserten Du och jag i Folkets park har fått in drygt 80 000 kronor från företag och kommun.
Emmaboda • Publicerad 22 maj 2014
Irma Licina ser fram emot Du och jag-konserten.Foto: Peter Lejon
Irma Licina ser fram emot Du och jag-konserten.Foto: Peter LejonFoto: Peter Lejon

Det är andra året som företrädesvis högstadieungdomar arrangerar en försommarfest i folkets hus-parken. I fjol kom drygt 200 personer.

Ungdomarna har i år också fått betydligt större stöd för sin ambition. Fem band spelar och företagen har bidragit med 33 000 kronor i sponsring.

– Det är betydligt mer än förra året, men då jobbade vi inte lika mycket med sponsringsbiten. Nu har vi lagt mycket tid på det och vi är mycket tacksamma för stödet, säger Irma Licina som arrangerar festen tillsammans med Ebba Götesson, Kristoffer Björkman, Jonathan Nilsson, Maria Olsson, Evelyn Karlsson och Daniel Himberg.

Kommunen har bidragit med 50 000 kronor.

– Att ha en bra ekonomi är jätteviktigt. Man blir så begränsad annars, för vi vill ju gärna kunna ta hit band som spelar i olika stilar – så att alla får höra något de gillar. Smaken är ju så olika.

Det har tagit gruppen två månader att bygga arrangemanget.

– Vi har även en Facebook-sida som följs av 1 000 personer. Vi hoppas på mycket folk och känner oss mycket nöjda så här långt, säger Irma Licina.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.