Boda-bloggare kritiseras

”Han spyr galla över sin egen hembygd och försöker sätta sig på höga hästar som någon duktighetsminister.”
Emmaboda • Publicerad 6 juli 2012
Foto: Lars Johansson
Göran Johansson, Hönsalottas luffarmuseum, kritiserar...
Göran Johansson, Hönsalottas luffarmuseum, kritiserar...Foto: 

Göran Johansson, som driver Hönsalottas luffarmuseum i Boda tillsammans med Helene Jonsson, är mycket kritisk mot Bodaprofilen och bloggaren Markku Ahonen för dennes åsikter om The Glass Factory.

– Han tror sig veta och har tagit på sig uppdraget att göra allt för att störta ett projekt som, i sinom tid, ska växa fram och bli ett besöksmål till gagn för hela bygden, kommunen och Glasriket, säger Göran Johansson.

– När det gäller The Glass Factory är det många som vet och kan hur det ska skötas. Men när det kommer till kritan är det oftast just dessa människor som aldrig lagt ett öre eller hjälpt till med något som stigit upp i sadeln och bestämt sig för att tycka till om saker och ting.

Göran Johansson tycker att man ska ta reda på alla fakta innan man bestämmer sig för att gnälla. Han reagerar också mot att Markku Ahonen på sin blogg skriver att man enbart kan fika eller ta en korv med bröd i Boda samhälle. Däremot nämns inget om den restaurang i luffarmuseet som ligger granne med korvkiosken.

– Det spys galla hela tiden från denne man som är duktig på att tycka, men verkar vara väldigt lam när det gäller att hjälpa till i sin bygd och där bygga för framtiden, säger Göran Johansson.

– Nej, lägg ner ”gnälleriverkstaden” och hjälp till att få igång bygden istället. Mörker har vi ändå tillräckligt av.

Det var i tisdagstidningen som man kunde läsa om Markku Ahonens kritik av The Glass Factory.

”50 kronor i entréavgift lockar bara kultur- och konstnissar till The Glass Factory och till Boda samhälle”, påpekade han.

Markku Ahonen noterade också att han aldrig sett så lite besökare i Boda som i år.

”Frågar du kommunledningen, ansvariga för The Glass Factory eller personal på Open så håller de naturligtvis inte med, men undertecknad som bott i samhället sedan början av 1980-talet ser det med en visuell blick som inte behöver förstärkas av någon fejkad besöksstatistik”, konstaterade han också.

... Boda-profilen och bloggaren Markku Ahonen.

Jan Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.