Bilentusiaster fick heldag i Skuteryd

Folkfest med nära 6 000 besökare i högsommarvärme – 16:e upplagan av En dag på strippen blev succé.
Emmaboda • Publicerad 19 maj 2014
En ambulans, ombyggd till ett fartvidunder.
En ambulans, ombyggd till ett fartvidunder.Foto: Leif Pettersson
Det fanns mycket att vila ögonen på under strippen i lördags.
Det fanns mycket att vila ögonen på under strippen i lördags.Foto: Leif Pettersson

Tidigt på lördagsförmiddagen var parkeringen i Skuteryd fullbelagd och man fick ta Xylems industriområde till parkeringsplats och sedan åka buss till begivenheterna på en varm och soldränkt arena.

420 förare hade anmält sig till att köra de 402 meter som strippen handlar om, fördelade på åtta olika klasser från framhjulsdrivna standardbilar till tämligen avancerade ”extreme street/outlaw”.

– Det här evenemanget missar jag aldrig, en folkfest och härlig upplevelse, sade Jan Ekdahl, tillförordnad socialchef i Torsås som var en av alla besökare.

Han fick något lyriskt i blicken när han tänkte tillbaka på sina egna insatser med tidtagarur och ficklampor på flygrakan på 1980-talet .

Aktiviteterna på den 402 meter långa banan stod förstås i centrum.

Men många ville också se den bilutställning som granskades och bedömdes av en jury.

När röken hade skingrats och avgasknallarna tystnat framåt eftermiddagen avslutades evenemanget med prisutdelningar.

Därefter påbörjades omedelbart ett återställande av flygbanan till samma standard som innan evenemanget startade. Initiativ-tagare är Janet Svensson, i dag marknadschef hos arrangören Bilsport.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.