Bildningschef tackar för sig

Christer Kratz gjorde på torsdagen sin sista dag kommunens bildningschef. På onsdag nästa vecka börjar han sitt nya jobb som skolchef i Nybro.
Emmaboda • Publicerad 26 november 2010
Christer Kratz slutar som bildningschef i Emmaboda kommun för att bli skolchef i Nybro.
? Jag hoppas kunna hålla kontakten med alla fantastiska människor som jag lärt känna, säger han.
Christer Kratz slutar som bildningschef i Emmaboda kommun för att bli skolchef i Nybro. ? Jag hoppas kunna hålla kontakten med alla fantastiska människor som jag lärt känna, säger han.Foto: Peter Lejon

Han kom till kommunen 2001 efter att ha jobbat som lärare i bland annat Kalmar och Oskarshamn. Han började som rektor för dåvarande rektorsområde 1, det vill säga Långasjö och Vissefjärda skolor, men området utökades. Kratz benämndes istället för områdeschef för yttre bildningsområdet och fick då också ansvar för Lindås skola och sedan även för skolverksamheterna i Johansfors och Eriksmåla.

– Min första skolledartjänst var i Emmaboda kommun och de här åren har lärt mig oerhört mycket. Jag har varit med om en omvälvande tid i skolan och det är med blandade känslor jag slutar, men jag ser fram emot nya utmaningar i Nybro.

2007 blev han rektor för Bjurbäcksskolans högstadium, men det blev en kort sejour. Dåvarande bildningschefen Bodil Karsvall sade upp sig på våren 2008 och Kratz fick tjänsten. Under våren delade han sin tid mellan rektorskapet och bildningschefsjobbet och fick med det senare avlastning av Christer Augustinsson.

Vad är det mest minnesvärda från dina år i Emmaboda kommun?

– Svårt att peka på något enskilt, men visst var det fantastiskt att på mycket nära håll följa ombyggnationen av Vissefjärda skola - från beslut till färdigt resultat.

I Nybro efterträder Christer Kratz Jan Lagerkvist och Lars Ankarsand på skolchefsposten.

Peter Lejon
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.