Arbetsförmedlingen planerar lägga ner kontor i Emmaboda

Arbetsförmedlingen överväger att lägga ner sitt kontor i Emmaboda. Det var den stora nyheten på måndagens kommunfullmäktigemöte.
Emmaboda • Publicerad 26 juni 2012
Kommunalrådet Ann-Marie Fagerström (S), Per Sigvardsson (S) och Sten Olof Johansson (M) vid gårdagens kommunfullmäktigesammanträde.
Kommunalrådet Ann-Marie Fagerström (S), Per Sigvardsson (S) och Sten Olof Johansson (M) vid gårdagens kommunfullmäktigesammanträde.Foto: Jan Andersson

Kommunalrådet Ann-Marie Fagerström (S) tog till orda och berättade för övriga politiker i kommunfullmäktige att hon fått beskedet av Arbetsförmedlingen att det i framtiden eventuellt bara kommer att bli ett så kallat distansservicekontor i Emmaboda.

– Fult av myndigheten att inte vara kvar i Emmaboda när vi har sådan hög arbetslöshet, inte minst bland ungdomar, och där vi har många sysselsättningsskapande åtgärder på Möjligheternas hus i Emmaboda, sade Ann-Marie Fagerström (S).

– Kontoret måste behållas i Emmaboda som vi ser det. Därför vill vi väcka en opinion för att det ska vara kvar.

Ann-Marie Fagerström berättade också att hon varit i kontakt med Torsås där Arbetsförmedlingens kontor också ska försvinna. Tanken är att huvudkontoret ska vara i Kalmar så för att träffa en arbetsförmedlare måste arbetssökande i fortsättningen resa till Kalmar.

– Helt horribelt, så nu måste vi agera. Vi kan inte sitta tysta bak i bilen, sade kommunalrådet och vädjade till de borgerliga politikerna att påverka sina företrädare i regeringen och på länsplanet.

– Jag hoppas verkligen att vi kan göra något tillsammans för att rädda kontoret kvar i Emmaboda.

Jan Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.