Inez Lewin är död

Inez Lewin har avlidit i en ålder av 88 år.
Nyheter • Publicerad 8 mars 2010

Hon var född i Fridene utanför Skövde och uppvuxen i Ekemålen mellan Målerås och Älghult. Efter utbildning till barnsköterska arbetade hon under 1940-talet som barnsköterska hos olika Kalmarfamiljer.

Under hela sin livstid har Inez varit intresserad och engagerad av motion och hälsa. I unga år var hon idrottsligt aktiv och efter att fött två söner arbetade Inez som gymnastiklärare vid Kalmar stads yrkesskola. Dessutom var hon aktiv inom Kalmar gymnastikförening och som gymnastik- och pensionärsgruppledare inom Kalmar korpidrottsförening. I 30 års tid såg Inez till att pensionärer en gång i veckan träffades i Folkets park/hus för att gymnastisera sig till ett friskare och socialare liv.

Inez startade 1967 tillsammans med sin livskamrat Gunnar Lewin, Inez Hatt & Barnshop på Kalmar stormarknad. Innan pensioneringen arbetade hon som postkassörska. Som pensionär var Inez en mycket omtyckt gymnastik-, cirkel- och reseledare inom PRO.

Hon fick också tid att ägna sig mera åt sina intressen blommor och matlagning samt sitt eget måleri. Inez var på ett genuint sätt intresserad av sina medmänniskor och ihågkoms för sin vänlighet, sitt positiva sinnelag och glada lynne.

Inez Lewin sörjs närmast av sönerna Jörgen och Staffan med familjer.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.