Annons

”Vi vill fortsätta att utveckla medarbetarnas arbetsmiljö”

Slutreplik i debatt om regionens lönepolitik, tidigare inlägg 28 augusti och 3 september.
”I oppositionens replik på vår debattartikel om höjda löner för regionens medarbetare håller de fast i ett antal felaktigheter. ”
Debatt • Publicerad 8 september 2020
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Vi gör oss av med oskäliga löneskillnader samtidigt som vi ser till att medarbetarna kan göra lönekarriär.”
”Vi gör oss av med oskäliga löneskillnader samtidigt som vi ser till att medarbetarna kan göra lönekarriär.”Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

I oppositionens replik på vår debattartikel om höjda löner för regionens medarbetare håller de fast i ett antal felaktigheter. Oppositionen missar bland annat att Länsunionen (S, C och L) har annonserat ytterligare 10 miljoner som del av en lönesatsning som ska gå till dem som jobbar i dygnet runt-verksamheten. Det är i och för sig inte särskilt märkvärdigt att oppositionen missat något. Häromveckan kunde vi läsa uttalande från moderaternas gruppledare där hon berättade om hur de fått läsa om lönesatsningen i media. Detta trots att Moderaterna själva skrivit under både lönekartläggningen och handlingsplanen. Dessutom höll personalutskottet ett extrainsatt presidiemöte för att informera i frågan.

Oppositionen passar även på att i sin replik rikta en känga mot skattehöjningen. Det kan också ses som underligt då det var en skattehöjning som KD själva i delar var med på, trots att M var emot den. Vi undrar hur M och KD samarbetet fungerar när de inte ens kan komma överens om en så viktig del av budgetarbetet?

Annons

Oppositionen kan hävda att de satsar 6 miljoner kronor mer än Länsunionen hur mycket de än vill. Faktum kvarstår - M och KD ska samtidigt genomföra besparingar på uppemot 250 miljoner kronor enligt deras egna budgetförslag! Detta kommer drabba våra medarbetare i form av sämre villkor och arbetsmiljö.

Vi i Länsunionen vill fortsätta att utveckla medarbetarnas arbetsmiljö och möjligheter till kompetensutveckling och ledarskapsutveckling. Det gör vi bland annat genom e-utbildningar, arbetsmiljöprojekt och möjligheter till att exempelvis läsa en specialistutbildning på arbetstid med bibehållen lön. Vi gör oss av med oskäliga löneskillnader samtidigt som vi ser till att medarbetarna kan göra lönekarriär. Vi kommer att fortsätta kämpa för våra medarbetare och se till att säkra en trygg sjukvård i hela Region Kalmar län. Detta går före oppositionens gigantiska nedskärningar.

Mattias Adolfson (S), regionråd och ordförande Personalutskottet

Anette Rogö (C), ledamot personalutskottet

Sebastian Hallén (L), ledamot Personalutskottet

Annons
Annons
Annons
Annons