GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Vi tror på individens frihet”

Replik på debattinlägg om kommunpolitiken i Kalmar, publicerat 7 maj.
”Möjligen har Centerpartiet gått vilse på den “breda mitten”, även om den tycks vara så smal att få andra ens ryms där. Centerpartiets politik under senaste året har mest lett till politiska vinster för de båda ytterkantspartierna i riksdag”
Debatt • Publicerad 19 maj 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Det finns en historisk möjlighet att sätta punkt för Socialdemokraternas snart 30-åriga maktmonopol i Kalmar i år.”
"Det finns en historisk möjlighet att sätta punkt för Socialdemokraternas snart 30-åriga maktmonopol i Kalmar i år.”Foto: Mats Holmertz

Det som skiljer Kalmaralliansen , M, L och KD, från andra alternativ är att vi aldrig någonsin skulle ge upp våra värderingar för att få makt. Socialdemokraterna på riksnivå är ju ett rakt bevis på motsatsen. Men så är även Centerpartiets medverkan i vänstermajoriteten i Kalmar kommun. Vänsterpartiet som är en del av deras gemensamma styre står för en syn på privat ägande, företagande och valfrihet som är oförenligt med vår ideologi. Och även S tycks ha valt kritiken mot privata alternativ till sitt huvudnummer.

I vår värld är det viktigt med valfrihet för våra medborgare, av ideologiska skäl då vi tror på individens frihet, men också eftersom konkurrens håller ner kostnader och ökar kvaliteten. Vi tror att även C delar denna uppfattning!?

Vi skulle aldrig kunna styra tillsammans med postkommunistiska Vänsterpartiet, men däremot hade vi kunnat ta stöd av Vänsterpartiet i enskilda frågor där vi tycker lika. Det är också så vi ser på vår samverkan med andra partier som vill stödja vår politik. Där vi tycker lika, där kan vi prata och hitta lösningar för ett bättre Sverige och ett bättre Kalmar. Däremot är vi tydliga med vilka vi vill styra med och ha ett djupare samarbete med. VI har gjort ett stort gemensamt arbete i Kalmaralliansen med gemensamma program gällande trygghet, arbetsmarknad, företagande, skola och omsorg. Vi är redo att leda Kalmar kommun.

Det är sorgligt att läsa att Centerpartiet i Kalmar så självklart ser sig mer åt vänster än som en del i borgerligheten, men det är trots det ett viktigt besked till väljarna. Vi förstår att Socialdemokraterna sätter press på Centerpartiet att stanna kvar i vänstermajoriteten men vi hoppas att ni ur djupet av er ideologi hittar hem…

Det finns en historisk möjlighet att sätta punkt för Socialdemokraternas snart 30-åriga maktmonopol i Kalmar i år. Vi träffar mängder med medborgare som vill se en förändring och de partier som vill verka för det är vi beredda att prata med. Föredrar Centerpartiet ett styre med V och S framför Kalmaralliansen? Vem är det då som ger SD inflytande?

Kalmaralliansen

Hanne Lindqvist (M), oppositionsråd

Lotta Wahlmino (L), oppositionsråd

Christopher Dywik (KD), gruppledare

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.