GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Vi söker väljarnas stöd i Kalmar”

Replik på debattinlägg om kommunpolitiken i Kalmar, publicerat 7 maj.
”Centerns debattartikel präglas av svepande formuleringar och i sedvanlig ordning utmålar man oss Sverigedemokrater som suspekta och inkompetenta.”
Debatt • Publicerad 19 maj 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Vi Sverigedemokrater står upp för yttrandefriheten, lag och ordning, tryggheten och demokratin.”
"Vi Sverigedemokrater står upp för yttrandefriheten, lag och ordning, tryggheten och demokratin.”Foto: Arkivbild

Med förenklingar och dimridåer ger man sig in i förvalsanalyser av ett ännu okänt, demokratiskt, valresultat. Till skillnad från Centern försöker vi hålla en seriös diskussion och med sakliga argument.

Vi Sverigedemokrater vill därför göra tydligt för var och en:

Vi förnekar inte klimatförändringarna. Vi är klimatrealister - inte klimatalarmister. Vi tror inte att det råder klimatnödläge i Kalmar som hotar vår existens om ett tiotal år. Vi efterlyser en mer sansad diskussion i klimatförändringsarbetet.

Ja, vi är för en utbyggnad av den fossilfria och miljövänliga kärnkraften för att stabilisera energiproduktionen och för att säkra vår industri och välfärd. Vi tror mycket på den forskning och utveckling som pågår för fullt om små modulära reaktorer. Vi kan inte bygga vårt energisystem på osäker vindkraft som inte levererar när det är kyligt och kallt och som dessutom är miljöförstörande för människor, djur och natur.

Nej, vi gör inte skillnad på folk och folk. Det är därför vi vill att samhället ska ställa samma krav på såväl svenska medborgare som de som flyr eller av andra skäl kommer till vårt land. Att inte göra det är däremot omvänd rasism. Det är snarare Centern som i stället ställer grupper mot varandra. Exempelvis genom den särlagstiftning man införde för cirka 9 000 afghaner och beviljade asyl för en hel grupp trots att dessa personer fått avslag på sina asylansökningar. Vilken värdegrund har Centerpartiet är snarare frågan som bör ställas.

Centern säger sig slå vakt om demokratin. Samtidigt sätter man upp röda linjer, men olika, beroende på om det är nationell eller på lokal nivå. Konstigt, eller kanske inte. Lokalt sitter de som bekant vid köttgrytorna. Centern har också senast varit luddig i synen på demokratin och yttranderätten. I samband Påskupproren i sju svenska städer där tusentals islamister attackerade det svenska samhället och utsatte polis för dödshot och där uppåt 300 poliser skadades så vill Centern flytta fokus från upploppen till frågan om att begränsa yttranderätten i vissa områden. Denna tveksamma syn på demokratin har rätteligen kritiserats av många. Vi Sverigedemokrater står upp för yttrandefriheten, lag och ordning, tryggheten och demokratin.

Till sist, regeringsdugligheten lämnar vid med förtroende och varm hand till våra vänner på riksplanet. Vi söker väljarnas stöd i Kalmar kommunfullmäktige där vi kommer arbeta kunnigt och seriöst oavsett om det är i opposition eller i en del av ett majoritetsstyre.

Curt Gustafsson, ordförande SD Kalmar

Micael Foghagen, vice gruppledare SD Kalmar

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.