GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Vi förtjänar tydlighet”

Slutreplik i debatten om kommunpolitik i Mönsterås.
Debatt • Publicerad 14 november 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vi noterar med viss förvåning att alliansen nu deklarerar att andra vice ordförandeposterna faktiskt tillhör oppositionen när man väljer att styra i minoritet. Samtidigt så har man i valberedningen deklarerat att man själva gör anspråk på andra viceordförandeposterna i nämnderna. De här båda resonemangen går inte ihop.

Antingen är man en majoritet som gör de anspråken eller så är man en minoritet och posterna ska hanteras av en delad opposition.

Vår bild är fortfarande, efter olika parters förklaringar, att man träffat en muntlig överenskommelse mellan Alliansen och Sverigedemokraterna som gynnar båda parter. Vi vill upplysa om att i Sverige är muntliga avtal lika giltiga som skriftliga.

Som obunden opposition förtjänar vi tydlighet. Vi uppmanar därför alliansen att vara ärliga med uppgörelsen och då fördela ordförandeskap och platserna i utskotten som ni vill. Vi har i valberedningen erbjudit alternativet att hantera valen i utskotten enligt proportionalitetsprincipen och förtida lottning, men det har alliansen avvisat.

Vi åberopar proportionella val för att alliansens gränsdragningar är luddiga.

Erik Jonsson, ordförande Socialdemokraterna i Mönsterås

Robert Rapakko, oppositionsråd (S) Mönsterås kommun

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.