Annons

Västerviks sjukhus behöver ett patienthotell

Det behövs ett patienthotell på Västerviks sjukhus för långväga patienter och anhöriga.
Debatt • Publicerad 11 juni 2013

Sjukhuset har patienter med smärta och ryggmärgskada från hela länet, både inneliggande och på mottagningen. Hur tänker majoritetens företrädare, att det ska fungera med långa resor innan besök för utredning och behandling? Anhöriga till inneliggande patienter och andra patientgrupper behöver också ett värdigt boende.

Alla kanske inte vet vad som kallas patienthotell på Västerviks sjukhus nu, det kan jag berätta. Det är tre små rum i sjukhusets kulvert, ett rum har faktiskt både fönster och tillgång till kokmöjligheter men i två av rummen finns inte fönster, inte tv eller spis. Mobiltäckning är inte att tänka på. Tidigare var det en otillgänglig lägenhet som kallades patienthotell.

Annons

Det här är inget nytt problem, personal i smärtteamet påtalade behovet redan 2010. För drygt två år sedan tog jag upp om att det behövs ett patienthotell i anslutning till sjukhuset på landstingsfullmäktiges möte. Då fick jag svaret av ansvarigt landstingsråd Lena Segerberg att det är en prioriterad fråga och efter ombyggnader på sjukhuset skulle det bli ett alternativ med högre standard.

Tycker du att tre små rum utan fönster i kulverten är högre standard?

Vid landstingsstyrelsens möten redovisas olika uppdrag enligt landstingsplanen, även om patienthotell i Västervik som ska rapporteras den 14 september enligt tidsplanen. Vid senaste styrelsen ställde jag frågan varför det dröjer så länge innan vi får veta, kommer det att vara klart till september? Svaret jag fick var att det rapporteras när det finns något att rapportera och jag kan inte räkna med att det är klart till september. Så var det med det!

Vilket ansvar tar den röd-gröna majoriteten i landstinget för att patienter och anhöriga ska kunna övernatta på ett patienthotell med kvalitet vid Västerviks sjukhus?

Eva-Lena Fungmark (C) , ledamot i landstingfullmäktige och landstingsstyrelsen

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons