Annons

”Vart tog fredsarbetet vägen”

Replik på debattinlägg om fredsarbete, publicerad 21 oktober.
Debatt • Publicerad 14 november 2023
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Vi som tror på människors förmåga att leva i fred och frihet ser positivt på att flera arabländer nu för samtal med mellanösterns enda demokrati Israel.”
”Vi som tror på människors förmåga att leva i fred och frihet ser positivt på att flera arabländer nu för samtal med mellanösterns enda demokrati Israel.”Foto: Sebastian Scheiner

”Vart tog fredsarbetet vägen”

Ett land, Israel, har åter utsatts för ett allvarligt terrordåd. Hamas tog sig över gränsen och mördade gamla, kvinnor och barn. Man visste inga gränser när man lemlästade människor och släpade iväg dem blödande och svårt skadade för att hålla dom som gisslan för att framöver ”byta” mot terrorister och mördare som nu sitter i israeliska fängelser.

Annons

Terrorn vet inga gränser när Hamas genomför sina illdåd på civila. Samma metoder som Putins lakejer dödar civila i Ukraina. Det är som i alla terrordåd kvinnor, barn och äldre som drabbas.

Sångaren Zara Larsson tog ställning för palestiniernas terror.

Hon har som väl är insett sitt misstag och bett om ursäkt för sitt ogenomtänkta uttalande efter kraftig kritik från olika håll.

Försöken att utrota judarna misslyckades som väl var i 30-talets Europa. Nu vill Hamas utrota judarna från sitt eget land precis som även arabländerna försökte sedan staten Israel bildats 1948. Israel sa redan då ja till en tvåstatslösning men samtliga arabländer sa nej.

Vi som tror på människors förmåga att leva i fred och frihet ser positivt på att flera arabländer nu för samtal med mellanösterns enda demokrati Israel.

Sven-Åke Svensson

Annons
Annons
Annons
Annons