GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Vänsterpartiet kommer alltid att kämpa outtröttligt för det vi tror på”

Debatt • Publicerad 9 september 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Richard Deichmann och Lena Granath, Vänsterpartiet: ”Det är  skönt att det faktiskt finns några som vågar ta strid för vad de tror på”
Richard Deichmann och Lena Granath, Vänsterpartiet: ”Det är skönt att det faktiskt finns några som vågar ta strid för vad de tror på”Foto: Mats Andersson

I en alltmer kaosartad värld kan det vara svårt att hitta partier en kan lita på. Det kan ofta vara massa prat och det lovas en massa, men ingenting görs på riktigt. Då är det skönt att det faktiskt finns några som vågar ta strid för vad de tror på, Vänsterpartiet!

I början av mandatperioden var det oklart hur landet skulle styras. Cirka fyra månader efter valdagen så undertecknades ett dokument mellan S, Mp, C och L kallat januariavtalet. Där framgick det tydligt att: ”Vänsterpartiet ska inte ha inflytande över politiken den kommande mandatperioden”. När vi nu, fyra år senare, kommit till mandatperiodens slut kan vi konstatera att V har haft rekordmycket inflytande.

Det hela började med att vi tydligt målade upp Vs röda linjer. En av sakerna var införandet av marknadshyror. Dåvarande regeringen Löfvén ignorerade detta och gick fram med förslaget ändå. Sagt och gjort: V drog tillbaka sitt stöd för regeringen och satte i gång en landsomfattande kampanj för att stoppa marknadshyrorna. Det hela lyckades och 100 000-tals hyresgäster runt om i landet slapp chockhöjningar av sina hyror.

Ett par månader senare skulle den nya tilltänka statsministern Magdalena Andersson tillträda. Vs krav för att låta detta ske var en höjning av de lägsta pensionerna, ett så kallat Nooshi-tillägg. Det var ”omöjligt”, sådant sköts i pensionsgruppen, där representanter från S, C, L, M och KD suttit i 30 år och gjort ingenting. Samtidigt har Sverige fått fler fattigpensionärer. Efter många turer fram och tillbaka kunde vi innan sommaren glädjas åt att de pensionärer som har det sämst ställt får upp till 1 000 kronor mer i månaden.

Listan kan göras lång med ytterligare saker. Men en sak är säker: Vi som är politiska representanter för V har länge fått höra från våra motståndare att ”det inte går” att göra olika saker och att vi inte ska ha inflytande, i tron om att vi skulle vara exakt likadana som dem. Men tji där har de fel. Vänsterpartiet kommer alltid att kämpa outtröttligt för det vi tror på, Jämlikhet, Rättvisa, Frihet och Jämställdhet. Och när vi sätter i gång så nöjer vi oss inte för ens saken är klar. Det kommer vi fortsätta med, det kan man lita på.

Richard Deichmann (V), förstanamn, riksdagslistan Kalmar län

Lena Granath (V), regionrådskandidat Kalmar län

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.