Vänstern slåss med väderkvarnar!

Replik på debattinlägg om friskolor av Birgitta Axelsson Edström.
Debatt • Publicerad 3 oktober 2011

I ett nytt debattinlägg så kan man läsa hur Birgitta Edström raljerar mot friskolor och kommer fram till den enkla slutledningen: Allt är Alliansens, Folkpartiets och friskolors fel.

Visst vore det roligt om Vänsterpartiet kunde läsa på och se ett helhetsperspektiv. När Birgitta hänvisar till Lärarnas Riksförbund så berättar hon inte hela historien.

Det Birgitta ”glömmer” att berätta är att friskolor är mycket mer omtyckta av föräldrar.

För Alliansen och Moderaterna är skolfrågan glasklar. Det viktiga är inte vem som äger skolan eller hur mycket vinst de tar ut. Det viktigaste är helt klart undervisningen.

Friskolor är inga onda jättar som Don Edström måste strida mot. De är en viktig del av vårt utbildningssamhälle. Det är viktigt att vi tillsammans går ihop och gör Sveriges skolor till de bästa som finns, inte förstöra allt med trångsynta ideologiska debatter.

Axekl Werin

Moderat

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.