GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Vad vill KD ha för energislag framöver”

Energipolitik. Replik på debattinlägg om vindkraft publicerat 4 januari.
”Blir så glad att att ni värnar om fåglarna. Det gör jag också. Förstår att ni inte vill ha vindkraft, men inte er debattartikel.”
Debatt • Publicerad 7 januari 2023
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Kom gärna med förslag. Inga gamla argument om att förra regeringen lade ner kärnkraften.”
"Kom gärna med förslag. Inga gamla argument om att förra regeringen lade ner kärnkraften.”Foto: Michael Sohn

Det system som ni nämner kallas biologisk mångfald. Håller till hundra procent med om det.

Er korvviftande partiledare vill tydligen inte ha biologisk mångfald. Ni nämner ju ålen. Den plus andra vattenlevande varelser dödas i massor och cirka 140 ton ål massakreras årligen i turbiner.

Den förra regeringen beslutade att vi skulle ha en nationell prövning av vattenkraften. Den rev nya regeringen upp och sköt den ett år framåt. Argumentet var att inte en kilowatt skulle försvinna. Men, ingen kilowatt försvinner av en prövning. Varför skulle inte vattenkraften prövas då vind och kärnkraft utsätt för prövning?

Ni nämner en bild där ni inte kan baka bullar. Vindkraftverken är inte kopplade till ert hus, och som tur är blåser det någon annanstans. Jag är inte heller någon förespråkare för landbaserad vindkraft, tycker den ska vara till havs. Från beslut till genomfört tar det tre-fyra år. Åter igen vill inte ert parti vara med att påverka så att den byggs ut.

KD vill ju ha kärnkraft. Man gav till och med ett uppdrag till Vattenfall att utreda detta. Svaret vet ni. Vattenfall är ett vinstdrivande företag och tar egna beslut.

Då får vi alltså vänta.

Vad vill KD ha för energislag framöver?

Bygga ut nationalälvarna?

Solenergi? Vågkraft?

Kom gärna med förslag. Inga gamla argument om att förra regeringen lade ner kärnkraften. Konkreta förslag och till vilket pris.

Anders Elfström, Kalmar

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.