unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Utan medarbetarna stannar regionen

Personalpolitik
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Medarbetarna är den viktigaste resursen Region Kalmar län har. Moderaterna och KD ser allvarligt på den personalkris som sedan en tid växer inom regionen. För att hejda den negativa trenden där anställda lämnar, främst inom slutenvården, med dyra hyrbolagslösningar till följd måste en rad reformer sjösättas på bred front.

Vi har valt att dela upp de viktigaste satsningarna i tre delar; ett stimulanspaket, ett karriärpaket samt utvecklingsfrågor för att rekrytera, och inte minst, behålla medarbetare genom att göra Region Kalmar län till en attraktiv arbetsgivare. Det handlar bland annat om tydlig lönespridning, arbetsmiljö, delaktighet, vidareutbildning och utökade karriärmöjligheter. Det är dags att visa regionens medarbetare den uppskattning de förtjänar.

Vi vill bland annat utreda hur vårdrelaterade studier kan betalas för dem som arbetat mer än fem år inom regionen, införa landsbygdstillägg och möjlighet till arbetspendling på arbetstid liksom se över möjligheterna att höja OB-tillägget vid storhelger när ekonomin så tillåter.

Vidare vill vi att möjligheterna till lönekarriär, vidareutbildning samt karriärstege utvecklas och att regionen verkar för konkurrenskraftiga löner samt tydligare lönespridning – det sistnämnda är något i stort sätt samtliga fackförbund som finns representerade inom regionens många yrkeskategorier efterfrågar men som Länsunionen i allt för dålig utsträckning hittills har förmått tillgodose.

Slutligen är att komma till bukt med bemanningen en av de absolut viktigaste frågorna för både regionens ekonomi samt möjligheten att möta merarbetarna med satsningar som gör Region Kalmar län till en attraktiv arbetsgivare på riktigt. Stora belopp dränerar årligen regionen på miljontals kronor, ja snart närmar vi oss en kvarts miljard i kostnader för hyrpersonal via bemanningsbolag. Krafttag måste tas för att så vare sig kan eller får det fortsätta.

Carl Dahlin (M), ice ordf personalutskottet, Region Kalmar län.