GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Thoralf Alfssons konspirationsteorier”

Replik på debattinlägg angående Foppahotellet, artikeln publicerades 17 juni.
Den från SD uteslutne fullmäktigeledamoten Thoralf Alfsson försöker nu komma åt mig politiskt genom att angripa min hustru.
Debatt • Publicerad 23 juni 2021
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Konspirationsteorier är sällan en god grund för beslutsfattande.”
"Konspirationsteorier är sällan en god grund för beslutsfattande.”Foto: Johanna Eriksson

Han sätter därmed en ny nivå på det politiska samtalet i Kalmar. Tyvärr är jag inte förvånad.

Sakfrågan handlar om detaljplanen för ett nytt hotell i Kalmar. Jag har givetvis stor respekt för att man efter 13 år av utredningar kan landa i olika slutsatser rörande denna detaljplan. Låt oss då diskutera just sakfrågan istället för vem jag är gift med.

Under nästan sju år var min hustru länsråd på Länsstyrelsen i Kalmar län. Under alla dessa år har vi varit extremt noga med att skilja på våra roller. Att vi är ett par var känt av alliansregeringen, efterföljande S-regeringar och av Riksrevisionen. Ingen har haft några synpunkter på vår hantering av våra olika roller. Även Barometerns redaktion har granskat denna konspirationsteori under ett antal veckor utan att hitta några belägg för att vi blandat ihop våra roller.

Konspirationsteorier är sällan en god grund för beslutsfattande. Inte heller i denna fråga.

Johan Persson (S), kommunstyrelsens ordförande

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.