Ta fram ett havsnära boende!

Jag har följt debatten, läst insändare och pratat med en del människor om "seniorboende" och vad önskemålen med ett sådant skulle vara. Nästan alla nämner närheten till havet och havsutsikt, ett boende med det där lilla extra.
Debatt • Publicerad 11 april 2011

Ett havsnära boende är det fler som söker och det skulle hjälpa till att öka kommunens marknadsvärde, oftast skapas finna miljöer runt sådana områden som alla har tillgång till.

Sossarna tycker nu att man kan göra Kikeboskolan till ett seniorboende, det handlar bara om att bli av med lokaler som snart står tomma. För det var nog inte Kikeboskolan folk tänkte sig när man önskade sig ett seniorboende eller ett attraktivare boende!

Ta fram ett område nära havet och låt en entreprenör bygga upp ett vackert område som alla har tillgång till genom till exempel en strandpromenad. Gör det nu och inte om tjugo år, i våra grannkommuner finns det redan sådana här boenden.

Men med tanke på att man drar allt annat i "långbänk" som till exempel en ny handelsplats, så lär det nog ta tid för vår kära kommun.

När det gäller Kikeboskolan så har man möjlighet att bygga mindre och billiga ungdomslägenheter. Det ska bli intressant att fortsätta följa "sosseverkstaden" och hur lång leveranstid man har på sina projekt.   

Johan Erlandsson (FP)

Mats Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.