GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ett år till valet: Sverigedemokraterna

Sveriges regering måste bytas ut

Det är nu drygt ett år kvar till valet och en mandatperiod går mot sitt slut. Förhoppningsvis kan det även bli slutet för regeringsbildningar som bygger på vad man är emot, istället för vad man är för.
Debatt • Publicerad 10 september 2021 • Uppdaterad 10 september 2021
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Raserandet av en fungerande energipolitik, Cementakrisen, inskränkningar i skogsbruket, absurda tillståndsprocesser för industriella verksamheter och något som i praktiken liknar ett moratorium för nya gruvverksamheter.”
"Raserandet av en fungerande energipolitik, Cementakrisen, inskränkningar i skogsbruket, absurda tillståndsprocesser för industriella verksamheter och något som i praktiken liknar ett moratorium för nya gruvverksamheter.”
Foto: Karl Melander/TT

En destruktiv väg som har lett fram till en kaotisk mandatperiod med tvära kast. Det Sverige istället behöver är en regering som har visioner inför framtiden och som förmår att lösa de utbredda samhällsproblem som tidigare regeringar har skapat.

Stefan Löfven röstades bort som statsminister direkt efter valet 2018. Han blev även den första statsministern någonsin som avsatts av riksdagen på en misstroendeförklaring från Sverigedemokraterna.

Den S-ledda regeringen har styrt på oppositionens budget och på förhand ser det ut som att man saknar tillräckligt med stöd i kammaren för att återigen få igenom sin budget till hösten. Beskedet från statsministern i hans sommartal var att han lämnar som statsminister till hösten. Talmannen får då initiera sin tredje talmansrunda för mandatperioden.

Mattias Bäckström Johansson (SD), riksdagsledamot.
Mattias Bäckström Johansson (SD), riksdagsledamot.
Foto: Roger Carlsson
”Socialdemokraternas handfallenhet i arbetet mot den organiserade brottsligheten har förvandlat Sverige till ett land där kriminella gäng i allt högre grad styr förorterna.”
Mattias Bäckström Johansson (SD), riksdagsledamot.

Konsekvenserna av samarbetet med regeringskollegan Miljöpartiet börjar nu på allvar visa sig och den negativa inverkan detta har för Sverige som industrination.

Raserandet av en fungerande energipolitik, Cementakrisen, inskränkningar i skogsbruket, absurda tillståndsprocesser för industriella verksamheter och något som i praktiken liknar ett moratorium för nya gruvverksamheter. Detta är inte ett antal enskilda företeelser, utan resultatet av en medveten strategi från Miljöpartiets sida och som sker med Socialdemokraternas godkännande.

Socialdemokraternas handfallenhet i arbetet mot den organiserade brottsligheten har förvandlat Sverige till ett land där kriminella gäng i allt högre grad styr förorterna. Ett Sverige som ligger i topp i Europa när det gäller dödligt skjutvapenvåld och där otryggheten breder ut sig över landet.

Migrationspolitiken måste bli mer restriktiv. Ändå röstade Socialdemokraterna så sent som innan sommaren bort förslag som gick i en sådan riktning, när den nya migrationspolitiken antogs. Dyra och ineffektiva integrationsåtgärder kommer i kölvattnet av den förda migrationspolitiken.

Men all politik handlar om prioriteringar. För oss Sverigedemokrater är det uppenbart att den nuvarande politiken måste läggas om. Det krävs ett politiskt ledarskap som är berett att göra de prioriteringar som krävs. På så sätt frigörs resurser och skapas möjligheter att investera i hela Sverige.

Det krävs ett ledarskap där man på riktigt tar krafttag mot den grova brottsligheten. Där konkurrenskraften för svenska företag stärks, istället för utarmas, och där förutsättningar skapas för att hela Sverige ska leva. Men då måste nuvarande regering först bytas ut.

Mattias Bäckström Johansson (SD), riksdagsledamot.

QUIZ: Vad kan du om demokrati? Testa dig själv här:

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.