Sverige kan skriva under frihandelsavtal utan EU
Man menar att svenska folket måste acceptera alla påbud från EU som gör att vi får mindre och mindre att säga till om i vårt eget land. Man menar att vi måste acceptera att EU:s lagar skall gälla före de svenska. Om vi inte accepterar det, låter det, så får vi inte tillgång till EU:s inre marknad.
Men, det är inte sant: Island, som inte är medlem i EU, har tillgång till EU:s inre marknad och klarar sig utmärkt utan EU:s överstatlighet: med en befolkning på 320 000 har man en arbetslöshet på 4,3 procent och man slöt nyss ett frihandelsavtal med Kina, med 1,5 miljarder invånare.
Schweiz har också tillgång till EU:s inre marknad helt utan medlemskap i den överstatliga unionen. Landet styr sig självt och är ett föredöme i direktdemokrati, som andra européer bara kan avundas dem.
Under den tid som Sverige varit medlemmar i EU har exportens andel till EU:s inre marknad i själva verket minskat, från 62 procent till 57 procent. Det innebär att exporten under denna tid till övriga världen har växt snabbare och ökat i betydelse för Sverige.
För vårt medlemskap i EU tvingas svenska skattebetalare betala 102 miljoner kronor varje dag till EU, 37 miljarder varje år. För att jämföra kostar hela garantipensionen för våra pensionärer 16 miljarder per år.
Vi skulle alltså kunnat mer än tredubbla garantipensionen enbart med EU-avgiften, om vi hade velat. Sedan inträdet i unionen har svenska skattebetalare fått betala in kolossala 454 miljarder kronor. Hur mycket större nytta hade dessa pengar inte kunnat göra om vi själva fått bestämma över dem, till exempel för att stärka den svenska skolan, sjukvården och omsorgen.
Sverigedemokraterna är positiva till den inre marknaden och handeln inom Europa.
Det som skiljer oss från de andra partierna är att vi anser att det går alldeles utmärkt att upprätthålla den med frihandelsavtal istället för med överstatlighet.
Mattias Bäckström Johansson (SD)
kandidat till Europaparlamentet