GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Svensk sjukvård ska ägas av Sverige

Vi vill inte ha privata sjukförsäkringar. Vi vill inte ha privatägda sjukhus. Vi vill inte ha en försämrad sjukförsäkring.
Debatt • Publicerad 22 juli 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”I Stockholm ser vi hur privatiseringar raserar tillgängligheten och kvaliteten i vården”, skriver debattören.
”I Stockholm ser vi hur privatiseringar raserar tillgängligheten och kvaliteten i vården”, skriver debattören.Foto: EMIL LANGVAD

Den starka välfärden bygger på att vi finansierar den tillsammans så att du och jag kan få den vård vi behöver oavsett hur våra ekonomiska förutsättningar ser ut. Vem som helst ska kunna bli sjuk och få vård, behandling och sjukpenning för att på ett så bra sätt som möjligt kunna bli frisk.

Som socialdemokrat är en stark välfärd det viktigaste att satsa på. Vi kan inte låta högerpartier privatisera sönder det som vi stolt tillsammans byggt upp. Sjukvård ska ges efter behov och inte efter plånbokens storlek. För du och jag ska alltid få den vård vi behöver. Ett Sverige med mer privatiseringar och privatförsäkringar skapar osäkerhet i välfärden. Det blir ett A-lag och B-lag av patienter där ekonomi går före sjukdomens allvar. I Stockholm ser vi hur privatiseringar raserar tillgängligheten och kvaliteten i vården och riskerar att ett sjukhus kan ägas av vem som helst, utländska som svenska ägare.

Svensk sjukvård ska ägas av Sverige. Tillsammans bygger vi våra regioner starka med en socialdemokratisk politik där vi satsar på välfärden för ett tryggt samhälle. En moderat kommer aldrig kunna lösa sjukvårdens utmaningar för de kommer alltid lyfta skattesänkning och utförsäljning före en investering. Det är inte vad Region Kalmar län behöver. Fyra nya år med Socialdemokraterna är alternativet för en stark välfärd.

Malin Anell (S), kandidat till regionfullmäktige

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.