Svar till Hertzberg

Debatt • Publicerad 29 mars 2006

Bertil Hertzberg undrar i en insändare 27 mars vad som tagit åt Regionförbundet. Frågeställningen är relaterad till den just nu aktuella utställningen ”Från förälskelse till råknull” på Virserums konsthall.

Svaret på Hertzbergs fråga är enkelt. I dialog mellan ledningen för Virserums konsthall, Hultsfreds kommun och Regionförbundet i Kalmar län har vi, de båda senare, framfört synpunkter på utställningens rubricering. Det var inget märkvärdigt med vare sig dialogen eller synpunkten. Inom ramen för det samarbetsavtal som finns mellan Hultsfreds kommun/Regionförbundet och Virserums konsthall förs en kontinuerlig dialog om ekonomi, olika projekt, samarbete med andra verksamheter i länet, redovisning etc. En fortsatt dialog om andra verksamheter/projekt i Virserum under 2006/2007 pågår.

Det som fått oss att reagera är att konsthallen i marknadsföringen av den nu aktuella utställningen skriver att den genomförs med stöd av Hultsfreds kommun och Regionförbundet i Kalmar län. Det är fel, och det är detta vi markerat och motiverat i ett offentligt uttalande. Vi är alldeles övertygade om att både ledning och styrelse för Virserums konsthall både förstår och tar konsekvenserna av vad vi som tre olika parter säger i en pågående dialog.

Bo Bergman

kommunstyrelseordförande Hultsfreds kommun

Anders Åkesson

ordförande Regionförbundet i Kalmar län

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.