GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Stoppa vandaliseringen i vårt samhälle”

Kommunpolitik i Mönsterås
”Än en gång kan vi läsa att har butiker och bilar har vandaliserats i vårt lilla Mönsterås. Men detta är inte ett lokalt problem utan ett som breder ut sig över hela vårt land”
Debatt • Publicerad 5 januari 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Vi Moderater vill se ett annat Sverige där alla kan känna sig trygga och inte behöva oroa sig för att bli utsatta för misshandel och vandalisering.”
"Vi Moderater vill se ett annat Sverige där alla kan känna sig trygga och inte behöva oroa sig för att bli utsatta för misshandel och vandalisering.”Foto: Mårten Svemark

Vi Moderater vill se ett annat Sverige där alla kan känna sig trygga och inte behöva oroa sig för att bli utsatta för misshandel och vandalisering. Därför har vi föreslagit att vi får fler poliser arbetar i yttre tjänst och med bättre löner än vad som är fallet i dag. Härigenom kan vi också locka fler att utbilda sig till poliser så att vi 2024 har 10 000 nya polisanställda.

Men det gäller också att ta tag i den andra änden av problemet: vad får personer, ofta unga, att förstöra för sig själva och andra? Det är hjärtskärande att se att så många unga känner en hopplöshet och hamnar i kriminalitet. Här måste det till en satsning på våra sociala funktioner och en skola som bryr sig om varje individ.

Dessutom måste det finnas en arbetsplats att gå till för alla som kan arbeta! Arbete skapar inte enbart en inkomst utan även en gemenskap och ett ”innanförskap”.

Våra unga måste se sin plats i tillvaron inte känna sig utanför.

I vår kommun behöver vi ha en öppen polisstation med poliser som kan vara förebilder för våra kommuninvånare och då speciellt de unga. Polisen ska vara synlig och kontaktbar! Skolan och socialtjänsten måste få arbeta proaktivt när man uppmärksammar problem genom stödjande verksamhet och nära kontakt med familjer som är i behov av stöd. Vår arbetsmarknadsenhet gör ett mycket bra jobb med människor som behöver stöttning in i arbetslivet och här finns också en potential för utveckling.

Vi Moderater vill satsa mer på trygghetsskapande åtgärder i Mönsterås genom att satsa mera på polisen och tryggheten i hela Sverige!

Åsa Ottosson (M), gruppledare

Britt-Marie Domeij (M)

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.