Stoppa förbudet!

Debatt • Publicerad 3 mars 2006

Regeringen lägger snart ett förslag om förbud mot professionella kampsportsmatcher och tillståndskrav för alla andra matcher. Det betyder att även amatör- och knattetävlingar på klubbnivå kommer att bli tillståndspliktiga.

Motiveringen regeringen ger är att kampsport är farligt. Men sanningen är att kampsport är mindre farligt än genomsnittet av idrotter. Folksam, som försäkrar nästan alla svenska idrottare, har statistik som tydligt visar detta.

Vi kampsportare är inte motståndare till regleringar av vår idrott. Men de skall baseras på fakta och inte vara diskriminerande. Samma regler för alla idrotter, tack!

Riksdagen bör tänka på att vi är tusentals kampsportare som är mycket engagerade i vår hobby och att det är riksdagsval om bara ett halvår.

Pehr Granfalk

f d judotränare

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.