Annons

Ställ Kinas regim till svars för människorättsbrotten

Sanning, godhet, tålamod; att tänka på andra före sig själv. Det är grundläggande principer i den andliga metoden Falun Gong.
Debatt • Publicerad 10 december 2020
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Kinesiska Falun Gong-utövare har gjort sig till föremål för kinesiska kommunistpartiets vrede och drabbats av en mer än 20 år lång och mycket grym förföljelse”, skriver debattörerna.Foto: Seth Wenig

Men det gäller också för ett allmänt väl fungerande samhälle. Genom att eftersträva dessa principer har kinesiska Falun Gong-utövare gjort sig till föremål för kinesiska kommunistpartiets vrede och drabbats av en mer än 20 år lång och mycket grym förföljelse. De utsätts för tortyr och hjärntvätt. De blir av med arbeten och tvingas i landsflykt. De utsätts för storskalig organskörd.

Här saknas innehåll

I denna förföljelse bryter Kinas kommunistregim mot åtskilliga av de 30 paragraferna i FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna. Kinas ledare Xi Jinping gör anspråk på global dominans.

Annons

Låt Hongkong bli ett varnande exempel. Den säkerhetslag som Peking införde i somras förpassade ”ett land, två system” till historien.

Det är hög tid att vi ser den stora bilden av detta och stoppar hans planer. Det kan vi göra genom att ställa Kinas kommunistregim till svars för brotten mot landets befolkning.

Det vore också ett perfekt sätt att fira den internationella dagen för mänskliga rättigheter i dag, den 10 december.

Hans Bengtsson

Gunnel Göstasson

Charlotte Dahlgren

Här saknas innehåll

Annons
Annons
Annons
Annons