GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Söderåkra och Djursvik borde tillhöra Kalmar kommun”

Kommunpolitik i Torsås
”Vad behövs för att öka inflyttning och få igång flyttkedjan?”
Debatt • Publicerad 22 juni 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Det finns till exempel minst 40 tomter i Djursvik klara att bebygga.”
"Det finns till exempel minst 40 tomter i Djursvik klara att bebygga.”Foto: Sofia Hedman

Det var med stor förvåning jag läste uttalanden från politikerna i Torsås kommun angående att öka inflyttningen. Det visar på hur verklighets främmande de är om kommunen. Det tycks som att ingen annan ort i kommunen existera mer än den så kallade tätorten.

Det finns till exempel minst 40 tomter i Djursvik klara att bebygga med VA i anslutning till dem. Det är privat mark men om kommunen vill kan de för en relativt billig kostnad inköpa de samma. Men de vill inte kännas vid att Söderåkra och Djursvik existera, de är som ett ”rött skynke” för Torsås. Anledningen är kommunsammanslagningen 1972 och att de rädda att bli utkonkurrerade.

Angående äldreboende, trygghetsboende, har jag för en tid sedan lagt ett medborgarförslag om ett sådant i Söderåkra där det finns tillgång till det mesta som en senior behöver. De äldre vill inte tvingas in till ett boende i tätorten. Detta blev som väntat av slag på.

Min uppmaning till er politiker att tänka på alla trevliga orter utan för den tråkiga tätorten. Själv besöker jag endast tätorten i nödfall. På Möre köpcenter, Söderåkra, finns det mesta och finns det inte där, åker jag till Kalmar.

Söderåkra och Djursvik borde tillhöra Kalmar kommun.

Lars Carlson

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.