GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

SLUTREPLIK: "Vi måste få ut de som fastnat i bidragsförsörjning i arbete”

Moderaterna i Nybro blir glada att Centerpartiet i Nybro använder ordet arbetslinjen men vi blir också bekymrade.
Debatt • Publicerad 31 juli 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Låt oss minska vårt flyktingmottagande i Nybro kommun till fler av de utrikesfödda kommit in på arbetsmarknaden”, skriver insändarskribenten.
"Låt oss minska vårt flyktingmottagande i Nybro kommun till fler av de utrikesfödda kommit in på arbetsmarknaden”, skriver insändarskribenten.Foto: Per Jakobsson

Bekymrade när vi läser att den enda lösningen Centerpartiet har för den framtida arbetsmarknadsförsörjningen är att låta fler utrikesfödda komma till Sverige, Region Kalmar och Nybro kommun. Moderaterna i Nybro kommun, Region Kalmar och Sverige har en helt annan syn på detta och det är att vi måste få ut de som fastnat i bidragsförsörjning i arbete. I Sverige är det cirka 700 000 personer som inte arbetar. I Nybro kommun är det bland utrikesfödda cirka 20 procent som inte kommit ut i arbete än. Denna misslyckade integration är dålig för den enskilda individen och Nybro kommun. Låt oss minska vårt flyktingmottagande i Nybro kommun till fler av de utrikesfödda kommit in på arbetsmarknaden. Vi har under mandatperioden framhållit arbetslinjen samt inget bidrag utan motprestation efter förmåga för att få dom som lever på bidrag i arbete. Att de som lever på bidrag får ett arbete att gå till är bra för den enskilde och kommunen.

Det har visat sig att det kostade mycket att ta ett stort ansvar under flyktingkrisen 2015-2016. Det har blivit höga kostnader för vår kommun och därför behövs det lösningar då går det inte att göra som Centerpartiet låtsas som det regnar och köra på i samma hjulspår.

Moderaterna i Nybro

Bernhard Neuman, 9 på södra listan i regionvalet

Daniel Lindvall, 1 på kommunlistan Nybro

Monica Ljungdahl, 4 på södra listan i regionvalet

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.