GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Skattebetalarna och oppositionen betalar Centerpartiets kalas”

Kommunpolitik i Nybro, tidigare inlägg publicerat 26 oktober.
”Vi som ingår i majoriteten har valt att ändra systemet för ordförande och vice ordförande för att kunna göra förändringar på riktigt” skriver Emma Jensen och Helen Danielsson. Blå Union för Nybro ställer oss frågande till vad de menar.”
Debatt • Publicerad 19 november 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Centerpartiet upplever osäkerhet som förändringens värsta fiende och därför ser de till att det inte blir någon förändring för dem.”
"Centerpartiet upplever osäkerhet som förändringens värsta fiende och därför ser de till att det inte blir någon förändring för dem.”Foto: Jan Stenqvist

Måste det vara ett kommunalråd till för att göra förändringar på riktigt? Eller är det på det viset att Centerpartiet inte hade valt att ingå i den röda alliansen med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet om Centerpartiet inte blivit belönade med en kommunalrådstjänst som inte fanns och utöver det fyra nya viceordförandeposter. Belönade eller kanske rentav köpta, vilket får de som läser avgöra.

”Så som Centerpartiet i föregående mandatperiod försökt att styra, i minoritet, är inte lätt”. Nu när den röda alliansen ska styra blir det i majoritet och då det borde ju vara enklare att styra med ert resonemang. Detta gör att vi i Blå Union för Nybro, precis som den största delen av invånarna i Nybro kommun, tycker det är onödiga kostnader med ett extra kommunalråd. Vi förstår det känns jobbigt att tappa över 9 procentenheter av väljarna och mista sina positioner.

Det är även ett direkt sakfel i texten: ”Bland annat för att man kan mista maktpositioner och maktrelationer i en förändring som inte gynnar en själv. Vilket i detta fall kommer att ske för den blå unionen”. Blå Union för Nybro bildades av M, KD och L efter valet och således har vi aldrig kunnat ha några maktpositioner. Däremot accepterar vi valresultatet och rättar oss efter det utan att ändra den politiska organisationen.

När Centerpartiet gör ett dåligt val och borde bli av med maktpositioner gör de allt för att hålla sig kvar och slåss med näbbar och klor för sina positioner utan hänsyn till valresultat eller kommunens ekonomi.

Blå Union för Nybros företrädare fick valresultatet och trodde sig veta hur den politiska organisationen skulle se ut och började jobba efter det. Den röda alliansen såg valresultatet och valde att ändra den politiska organisationen efter det. Centerpartiet upplever osäkerhet som förändringens värsta fiende och därför ser de till att det inte blir någon förändring för dem. De som betalar Centerpartiets kalas är oppositionen och skattebetalarna i Nybro.

Blå Union för Nybro

Daniel Lindvall (M)

Stefan Lagesson (KD)

Ola Håkansson (L)

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.