unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Se simhallsfrågan med öppna ögon

Slutreplik i debatt om ny simhall i Kalmar, tidigare inlägg 17 och 26 november
Simhallen i Kalmar.
Simhallen i Kalmar.
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Att majoritetsföreträdarna Dahlberg och Dahl lättsinnigt avfärdar larm om okontrollerat fritt fallande metallföremål i simhallen, som dagligen bevistas av barn, som politiskt motiverad skrämselpropaganda, gör att deras riskprofil endast kan överträffas av en fallskärmshoppare utan fallskärm. En av alla förväntad inställning hade istället varit att ta ansvaret för besökares säkerhet på största allvar.

Dahlberg och Dahl uppger att majoritetens planering för en ny simhall pågår för fullt, och det är just det som är problemet - majoriteten planerar ihjäl sig medan simhallen regelbundet driftstoppas med anledning av än det ena och än det andra. I själva verket har processen med en ny simhall pågått under mycket lång tid och kan inte skyllas på annat än avsaknad av genomförandekraft hos majoritetskoalitionen.

De påstår att vinstintresse står i konflikt med utveckling av samhällsnyttig verksamhet, men i simhallsfrågan torde det vara uppenbart för alla att utvecklingen hamnat i konflikt med majoriteten och inget annat.

John Wahlgren (M), vice ordförande i Kultur- och fritidsnämnden, ledamot i kommunfullmäktige

Christina Fosnes (M), oppositionsråd, Kalmar kommun

LÄS MER: