unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

”Sätt stopp för all anställning av hyrpersonal”

Sjukvårdspolitik
”Ständigt och jämt läser vi att är det dyrt med så kallade hyrläkare.”
”Kostnaderna kommer att minska vilket gör att vården får råd att antingen anställa fler eller höja lönen för redan anställda eller bådadera.”
”Kostnaderna kommer att minska vilket gör att vården får råd att antingen anställa fler eller höja lönen för redan anställda eller bådadera.”
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Läkare som flyttar runt, kostar mer än en ordinarie läkare och är oftast inte där när jag kommer på återbesök. Den jag träffade förra gången har flyttat till annan ort. Dåligt för sjukvårdens ekonomi och dåligt för mig som patient.

Problemet gäller inte bara läkare utan för även sjuksköterskor.

Jag förslår därför att samtliga 21 regioner i landet kommer överens om att från ett visst datum sätta stopp för all anställning av hyrpersonal inom sjukvården. Läkare och sköterskor. De som roterat runt på detta sätt mister då sina uppdrag och måste söka de lediga fasta tjänster som då finns inom vården. De tjänster där de fanns "igår" till ett mycket högre pris.

Jag är medveten att det uppstår ett tomrum under en kortare tid mellan det att anställningsstoppet börjar och till den dag då hyrpersonal söker de fasta tjänster som nu uppstått beroende på anställningsstoppet. Men, den situationen är bättre och lättare att hantera än detta ständiga problem med dyr hyrpersonal. Troligtvis blir bristen rätt kortvarigt.

Fler fast anställda kommer att finnas på alla vårdplatser och vårdsökande får träffa samma läkare "nästa gång" han eller hon behöver vård.

Kostnaderna kommer att minska vilket gör att vården får råd att antingen anställa fler eller höja lönen för redan anställda eller bådadera. Sjukvården blir på många sätt mycket säkrare, långsiktigare och vårdköerna kommer att minska.

Om inte regionerna kan komma överens i frågan får naturligtvis regeringen gripa in och lösa frågan. Under tiden kommer regeringen förhoppningsvis underfund med att det är bättre att styra sjukvården i landet från ett håll än från 21!

Rolf B Bertilson/Debattör