Annons

”S-V-C-styret sviker Nybros invånare – vägrar använda kommunala vetot”

Kommunpolitik i Nybro
Med återkommande frustration ser vi återigen hur S-V-C-styret i vår kommun konsekvent vägrar ta sitt ansvar och sätta Nybro kommuns invånare i första hand.
Debatt • Publicerad 20 juni 2024
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Vad Nybro hade behövt i det här läget är modiga politiker som vågar ta en tydlig ståndpunkt och sätta invånarna och vår framtid främst.”
”Vad Nybro hade behövt i det här läget är modiga politiker som vågar ta en tydlig ståndpunkt och sätta invånarna och vår framtid främst.”Foto: Jan Stenqvist

Samtliga politiker vid kommunstyrelsen är i principen överens. På liggande bord, med ett redan gediget underlag, är det en riktigt dålig idé med en vindkraftspark i Gårdsryd. Kommunen har all befogenhet att redan idag meddela att vi lägger in vetot och därmed ge en tydlig politisk linje för att lugna våra medborgare.

Kommunstyrelsen fick chansen av Sverigedemokraterna idag. Vi skulle kunnat enigt visa att alla politiker i Nybro kommun värnar om både invånare och näringsliv. Istället vill majoriteten S-C-V låta bolaget som ska bygga vindkraftsparken och länsstyrelsen få gå vidare med undersökningar.

Annons

När de pressas på svar om vad det skulle kunna finnas för information som skulle kunna tillkomma och ändra deras ståndpunkt finns det inga svar. Utan istället ska våra medborgare få fortsätta sväva i ovisshet, myndigheter och bolag lägga ännu mer resurser. På något som ingen hoppas eller vill ska bli genomfört. Det är rent av respektlöst slöseri med andras resurser.

Realiteten är att med denna svaga politiska linje riskerar vi att redan förlora kommuninvånare, både genom att människor flyttar härifrån, men också genom minskat intresse för inflytt. Ett av kommunens prioriterade mål är att vara nytänkande. Hur kan det vara nytänkande att fastna i samma gamla processer när allt material tydligt visar att detta inte är en plats för vindkraft?

Det är skillnad på plats och plats, denna gången visar utredningar sitt tydliga spår oerhört tidigt i processen och egentligen är det nog ingen som tror på att det kommer bli en vindkraftspark i Gårdsryd. Vad Nybro hade behövt i det här läget är modiga politiker som vågar ta en tydlig ståndpunkt och sätta invånarna och vår framtid främst.

I den bästa av världar hade vi idag så snabbt som möjligt kunnat lugna våra invånare med beskedet att detta inte kommer att ske, så att alla kan få en lång, skön semester i lugn och ro.

Gabriella Eriksson (SD)

Göran Bågenholm (SD)

Liza Holmkvarn (SD)

Adam Palm (SD)

Patrik Aronsson (SD)

Anna Palm (SD)

Annons

Birgitta Holmgren (SD)

Bosse Lindahl (SD)

Jessica Axelsson (SD)

Petra Johansson (SD)

Annons
Annons
Annons
Annons