GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"S-regeringen sviker pensionärerna”

Rikspolitik
”S-regeringens pensionsförslag stänger ute över en miljon pensionärer som inte får ett öre extra”
Debatt • Publicerad 24 maj 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”För oss går svenska pensionärers intressen före dyra satsningar utomlands”
”För oss går svenska pensionärers intressen före dyra satsningar utomlands”Foto: Janerik Henriksson/TT

Sverigedemokraterna kommer aldrig ställa upp på den typen av orättvis och omoralisk politik.

Vi menar i stället att alla, inga undantagna, som arbetat och slitit under ett helt yrkesliv förtjänar en förstärkt pension. Inget land med värdighet värderar sina äldres livslånga insatser utifrån någon annan premiss. Vi har ett moraliskt ansvar att bygga trygghet åt de som byggde landet. Det är just detta ansvar vi försökt förmedla till (S) år in och år ut. Vid varje givet tillfälle har vi tyvärr mötts av kalla handen.

Väl medvetna om (S) ovilja valde vi att gå fram med en modell som innebär en satsning på just alla pensionärer. Ingen ska exkluderas. Ingen ska osynliggöras. En satsning på närmare 15 miljarder konor.

Mot detta ställs nu (S) förslag. Genom att utesluta en miljon pensionärer sparar de in fem miljarder. Det är direkt skamlöst.

Vi har prioriteringsordningen klar. För oss går svenska pensionärers intressen före dyra satsningar utomlands. (S) har valt motsatt väg. Det är ett svek mot svenska pensionärer som Sverigedemokraterna aldrig kommer att acceptera.

Mattias Bäckström Johansson (SD), vice gruppledare i riksdagen

Martin Kirchberg (SD), regionråd i Kalmar län

Henrik Vinge (SD), gruppledare i riksdagen och vice partiordförande

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.