Annons

”Ridhusrenoveringen: En stärkande investering i föreningslivet”

Kommunpolitik i Nybro
Lördagen den 16 september är det invigning för den nyrenoverade ridanläggningen i Rismåla.
Debatt • Publicerad 9 september 2023
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”En välbehövlig och efterlängtad investering för Nybro Ridklubb som är en av de största föreningarna i Nybro kommun.”
”En välbehövlig och efterlängtad investering för Nybro Ridklubb som är en av de största föreningarna i Nybro kommun.”Foto: Samuel Slättman

En välbehövlig och efterlängtad investering för Nybro Ridklubb som är en av de största föreningarna i Nybro kommun sett till LOK-stöd. Dessutom är det en satsning för en jämställd barn- och ungdomsidrott då flertalet aktiva i föreningen är tjejer.

Nyligen anordnade Centerpartiet i Nybro ett studiebesök på ridanläggningen i Rismåla där vi möttes av representanter från Nybro Ridklubb som andades hopp och framtidstro. Renoveringen har inneburit förbättrade förutsättningar för såväl personal som medlemmar i den dagliga verksamheten och inte minst en stärkt hästvälfärd.

Annons

Centerpartiet i Nybro är glada att vi var en del av den politiska viljan att investera i förbättrade förutsättningar för kommunens barn och ungdomar. Det var inte alla partier som ville gå vidare med frågan när upphandlingen var klar och det slutgiltiga beslutet skulle tas.

En nyrenoverad ridanläggning är mer än en byggnad och ett område som fräschas upp. Det är en investering som skapar en plats där människor kan samlas, utöva sin passion och bygga starka band och tillit.

Centerpartiets värderingar om att låta beslut ligga nära medborgarna är i linje med vad föreningslivet handlar om. Genom att stödja och uppmuntra föreningslivet skapar vi en grund för demokratisk delaktighet på lokal nivå. I föreningslivet lär vi oss samarbete, ledarskap och hur man tar ansvar för gemensamma projekt.

Det är en skola i demokrati där medlemmarna gemensamt tar beslut och arbetar för gemensamma mål. Genom att stärka föreningslivet ger vi människor möjligheten att växa och utvecklas tillsammans samtidigt som vi skapar en starkare och mer sammanhållen gemenskap som lönar sig på såväl kort som lång sikt.

För Centerpartiet i Nybro:

Helen Danielsson, ordförande, och Henric Gustavsson, vice ordförande.

Annons
Annons
Annons
Annons