GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Replik: "Roligt att Moderaterna nappat på min gamla motion”

Replik på inlägget ”Nu behövs det ordning och reda i de sociala verksamheterna.”
Replik • Publicerad 30 juli 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Carl D och Eva FP skriver om moderaternas idéer om framtiden för omsorgen i Mörbylånga kommun.

Så roligt att de nu vaknar och tänker till om gamla centerpartiförslag. Under deras tid med kommunalrådsposten i kommunen skrev jag tidigt en motion om just trygghetsboende på södra Öland som de besvarade positivt. Varför gjorde de då inte verkstad av detta när de hade chansen? Nu tar de i stället upp det som sitt förslag när de är i opposition och kan lova vitt och brett.

De kommer att svara att vi i Centerpartiet satt i majoritet tillsammans med dem, men det samarbetet var enbart ett valtekniskt samarbete. Ett samarbete för att de skulle få inneha just posten som kommunalråd.

Centerförslag behandlades styvmoderligt och ni moderater drev politiken utan något samråd med övriga.

Resten i moderaternas insändare är också en bit ifrån verkligheten och rådande förhållanden, precis som flera insändare tidigare under den här mandatperioden, och det är bara tråkigt att de använder sitt mandat på detta sätt.

Jag hoppas att våra medvetna kommuninvånare läser mellan raderna och förstår att det görs i frustration för att de nu är i opposition.

Annika Olsson, C

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.