GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Reningsverket är upphandlat enligt lagen”

Replik på debattinlägg om Kalmar kommuns nya reningsverk, publicerat 10 juni.
”Det nya reningsverket är upphandlat enligt lagen om offentlig upphandling”
Debatt • Publicerad 14 juni 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Det beslut som nu är taget är fattat i god demokratisk ordning.”
"Det beslut som nu är taget är fattat i god demokratisk ordning.”Foto: Skiss

Det nya reningsverket är upphandlat enligt lagen om offentlig upphandling och dessutom blev upphandlingen överklagad av en av parterna som förlorade den processen därmed är det styrkt att processen och upphandlingen var rätt.

Kristianstad har ett stort antal små reningsverk och det är ett av dom som man nu ska renovera, inte bygga nytt i Kalmar har vi ett reningsverk det är därför det blir dyrt och vi talar om ett nybygge inte någon renovering.

I kommunfullmäktige förlorade du med 57 röster för reningsverket och två var emot således en utöver dig själv emot. Två ledamöter var frånvarande. Således fattades beslut om nytt reningsverk på väl underbyggt och noga planerat underlag.

Det beslut som nu är taget är fattat i god demokratisk ordning. Även du Thoralf Alfsson borde kunna acceptera majoritetsbeslut, men någon miljökämpe är du inte det vet de flesta.

Steve Sjögren (S), ordförande Kalmar vatten

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.