GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Redovisa vakansläget i vården”

Regionpolitik
”Att rekrytera, samt inte minst behålla, fler medarbetare är en av Region Kalmar läns största utmaningar. Sedan 2010 har kostnaderna för bemanningsföretag skenat från cirka 40 miljoner kronor årligen till att i år närma sig en kvarts miljard kronor.”
Debatt • Publicerad 28 september 2021
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Att öppet och regelbundet redovisa vakansläget på regionens tre sjukhus skulle tydliggöra behovet och grundbemanningen skulle kunna anpassas efter verksamheternas behov.”
"Att öppet och regelbundet redovisa vakansläget på regionens tre sjukhus skulle tydliggöra behovet och grundbemanningen skulle kunna anpassas efter verksamheternas behov.”
Foto: Janerik Henriksson/TT

Sjuksköterskor, röntgensjuksköterskor och barnmorskor är yrkesgrupper som särskilt påverkas av vakansläget.

Under mandatperiodens senare hälft har vakansläget på regionens tre sjukhus varit föremål för diskussion och frustration. Oskarshamns sjukhus har procentuellt störst andel inhyrd personal, samtidigt som sjuksköterskeutbildningarna vid Nova fram till nyligen inte helt fyllts alternativt lämnade flera innan avslutade studier.

Med ett vakansläge som legat hyfsat stabilt runt 30 stycken sjuksköterskor har den förutspådda permanenta sommarstängningen av medicinklinikens ena avdelning påverkat situationen i Oskarshamn. Eftersom alla fast anställda dessvärre inte fullt ut ersätts av hyrbemanning, behövs nu mellan 12-15 sjuksköterskor i Oskarshamn. Exempelvis står medicinkliniken inför att ett stort antal anställningar avslutats samt föräldraledighet, vilka behöver ersättas.

Både Västerviks sjukhus och länssjukhuset pendlar runt 60-talet vakanser och så har det sett ut under en längre tid. Dessa vakanser ersätts med hyrbemanning till dyra kostnader, liksom en acceptans av en tilltagande underbemanning som medför att relativt nyutexaminerade sjuksköterskor har ensamt ansvar för 14-15 patienter per pass.

Att öppet och regelbundet redovisa vakansläget på regionens tre sjukhus skulle tydliggöra behovet och grundbemanningen skulle kunna anpassas efter verksamheternas behov. Som det ser ut nu framställs inte det konkreta behovet av undersköterskor, sjuksköterskor eller läkare utan det lämnas lite flytande varför underbemanning kan uppstå, vilket i sig sliter på medarbetarna, påverkar arbetsmiljön och kan komma att utgöra en patientsäkerhetsrisk.

Därför är vår uppmaning till Länsunionen (S, C, L) att öppet liksom regelbundet redovisa vakansläget på regionens tre sjukhus, samt redogöra för vilka åtgärder som vidtas för att fylla dessa vakanser med fast anställd personal.

Carl Dahlin (M), vice ordförande

Chatrine Pålsson Ahlgren (KD)

Kaj Holst (M)

Personalutskottet, Region Kalmar län

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.