GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Politiken måste lyssna ännu mer på medarbetarna”

Replik på Michael Ländins debattartikel "Medarbetarna i omsorgen förtjänar en bra arbetsmiljö”, publicerad 5 januari.
”Vi håller med om att det är medarbetarnas förtjänst att Kalmar har blivit ett föredöme för äldreomsorgen. Men det har till stor del skett på bekostnad av deras arbetsmiljö.”
Debatt • Publicerad 14 januari 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Kommunal har tidigare påtalat att det är för många timavlönade men intresset att förbättra deras anställningsvillkor fanns inte förrän nu.”
"Kommunal har tidigare påtalat att det är för många timavlönade men intresset att förbättra deras anställningsvillkor fanns inte förrän nu.”Foto: Arkivbild

Pandemin är bara en av flera faktorer som påverkat arbetsmiljön negativt de senaste åren.

Arbetsmiljöåtgärder Michael Ländin skriver om är:

# Helt slopade delade turer

# Införd rätt till heltid för alla dag/kväll (heltid som norm)

# En arbetstidsförkortning för nattarbetare

Detta är en del av vårt kollektivavtal som arbetsgivaren ska förhålla sig till. Centralt har det förhandlats fram mellan Kommunal och Sveriges Kommuner och Regioner. Ett kollektivavtal som bland annat tillkommit tack vare våra medlemmars lokala fackliga engagemang och de inlämnade avtalsmotionerna som legat till grund för de avtalskrav Kommunal hade.

”Gett timanställda bättre villkor och tryggare anställningar”

Kommunal har tidigare påtalat att det är för många timavlönade men intresset att förbättra deras anställningsvillkor fanns inte förrän nu, när man kunde få ekonomiskt stöd av regeringen.

Att bli månadsanställd är en rejäl förbättring i de timavlönades anställningstrygghet, ekonomi och möjlighet att kombinera arbete och fritid, vilket vi tycker är jättebra.

Men en konsekvens av beslutet var att tillsvidareanställda fick fler TTF: er (arbetspass där man kan flyttas till andra arbetsplatser med kort varsel). Vilket skapade mer oro än innan och en mycket sämre arbetsmiljö.

Ökade resurser till omvårdnadsarbete och kompetensutveckling är bra insatser för en bättre arbetsmiljö.

Nytt år och Valår med nya möjligheter

Det är skönt att veta att Michael Ländin har förståelse för att det finns mycket att arbeta med när det gäller arbetsmiljön och att man har för avsikt att förbättra den.

Men när man som politiker inte kan se konsekvensen av beslut man tagit eller skillnaden på en politisk vilja och de krav man har på sig som arbetsgivare så skapar det en känsla av att en del beslut delvis saknar verklighetsförankring och konsekvenstänk.

Politiken måste lyssna ännu mer på vad medarbetarna ser som arbetsmiljöproblem och hitta gemensamma lösningar som gynnar både arbetsmiljö och verksamhet.

Camilla Hansson, Carina Petersson, Agnetha Petersson, Åsa Johansson, Marie Härdstedt, Anna Lundblom, Mikael Gren, Ioanna Mitsialou, Camilla Axelsson, Annelie Skruvik, Pia Kihl och Susanne Karlsson, Monica Andersson, Gunilla Bäckström och Ann-Louise Nilsson.

Skyddsombud på Omsorgsförvaltningen i Kalmar kommun

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.