GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nybro kommun har inte höjt skatten

Slutreplik i debatt rörande kommunpolitik i Nybro. Tidigare inlägg 9 och 16 september.
”Nybro kommun har inte höjt skatten med 0,49 kronor inför 2020.”
Debatt • Publicerad 23 september 2020
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Christina Davidson: ”Jag kommer att oförtrutet fortsätta jobba med att utveckla och lyfta fram allt positivt som händer i vår kommun, det tycker jag Nybro är värt!”
Christina Davidson: ”Jag kommer att oförtrutet fortsätta jobba med att utveckla och lyfta fram allt positivt som händer i vår kommun, det tycker jag Nybro är värt!”Foto: Jan Stenqvist

Skattehöjningen som jag tror Lindell menar är den som Region Kalmar län gjort för att klara sjukvårdens utmaningar. Detta beslut råder inte Nybro kommuns politiker över.

När det gäller hyreshöjningarna så har vi i Nybro under många år hamnat i en obalans i jämförelse med andra kommuner i Sverige. Nybro ligger väldigt lågt i den totala hyresnivån till och med bland de lägsta i landet. Vi har också en obalans när det gäller hyror och hur hyror är fördelade mellan vissa bostäder. Både NBAB och Hyresgästföreningen har varit överens om att förbättra förutsättningarna genom att titta på var dessa hyror slår snett. Detta innebär att vissa har fått mer i justering och andra lite mindre. Lindell och hans grannar bor i bostadsbolagets mest centrala, attraktiva och exklusiva hyresrätter men dess hyresnivåer skiljer sig inte nämnvärt från många andra adresser i kommunen och det är därför som det justeras mer hos dem än andra.

Beslutet om avgiften för hyra av rullator på 25 kronor/månad var att i valet mellan att se rullator som en egenvårdsprodukt som inte tillhandahålls av kommunen eller att ta ut en avgift. Vi valde att ta ut en avgift. I avgiften ingår, förutom rollatorn också service och underhåll. Det innebär att om en rollator kräver service åker personal hem till den som har behov av denna hjälp. Den som behöver en rollator har självklart alltid valet att köpa en själv, men står då också för service och underhåll av den.

Vad Lindell menar med ”märkliga fastighetsaffärer”, kommunens ”inhyrningar” och sammanblandning av kommunens ekonomi, företagsekonomi och företagsetableringar lämnar jag därhän då de saknar grund och får ses som spekulationer från Lindells sida.

Jag kommer att oförtrutet fortsätta jobba med att utveckla och lyfta fram allt positivt som händer i vår kommun, det tycker jag Nybro är värt!

Christina Davidson (C), kommunstyrelsens ordförande Nybro kommun

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.