unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Ny simhall borde redan vara i drift

Kommunpolitik i Kalmar
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Återigen rapporteras om tillbud i simhallen. Flera driftstopp har förekommit och senast undgicks personskada då en metallist föll från taket endast tack vare tursamma omständigheter. För närvarande råder en ”vi håller tummarna för att inget händer”-attityd som får anses vara rent av vårdslös, i synnerhet med tanke på att frekvensen av, och allvarligheten i, inträffade incidenter eskalerar.

Händelseutvecklingen är en följd av den politiska majoritetens avsaknad av genomförandekraft i simhallsfrågan, mycket har sagts men lite har gjorts. Arbetet har försinkats av majoritetsinterna motsättningar, vilket medborgarna nu får betala priset för genom att utsättas för ständigt närvarande risker bara genom att vistas i anläggningen. Till allt detta kommer att det helt saknas en plan för vad som ska ske med dödsfällan när en ny simhall väl har tagits i drift.

Moderaterna har under lång tid förordat att en ny simhall uppförs och förvaltas av en privat aktör, vilket har visats vara framgångsrikt i andra kommuner. Idag är det påfallande hur majoritetsföreträdare förflyttar sina positioner till att förespråka en privatlösning, men hade detta gjorts från början hade vi haft en ny simhall i drift redan idag.

Moderaterna ser hur flera investeringsbehov kan få sin lösning genom samverkan med privata aktörer och rimligtvis blir en ny privatägd simhall bara första sidan i ett nytt kapitel av Kalmars utveckling.

John Wahlgren (M), vice ordförande i Kultur- och fritidsnämnden, ledamot i kommunfullmäktige

Christina Fosnes (M), oppositionsråd, Kalmar kommun