GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Nobbade fysträningslokaler byggs ändå”

Regionpolitik
”På regionfullmäktige som nyligen hölls på Ekerum, Öland röstade Länsunionen (S, C, L) nej till att fysträningslokaler inryms på regionens nya ambulansstationer.”
Debatt • Publicerad 17 maj 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Nu tar medarbetarna i Virserum saken i egna händer - de bygger om ett omklädningsrum till fysträningslokal”
"Nu tar medarbetarna i Virserum saken i egna händer - de bygger om ett omklädningsrum till fysträningslokal”Foto: MAXIM THORÉ

Upprepade gånger har M/KD-oppositionen, medarbetare, fack och chefer pekat ut behovet av en fysträningslokal, särskilt då ambulansen har fyskrav för att få jobba kvar. Kraven hör till de tuffaste i södra Sverige. Medarbetare från bland annat Virserum har slutat på grund av detta men jobbar vidare i andra regioner.

Från det tidigare bygget av ny ambulansstation i Ålem pekar medarbetarna ut misstaget att inte ha byggt en fysträningslokal. Ändå säger Länsunionen nej. Nu tar medarbetarna i Virserum saken i egna händer - de bygger om ett omklädningsrum till fysträningslokal, något Länsunionen inte visste om. Behovet finns alltså. En arbetsplats som vill vara en av Sveriges bästa hörsammar sånt här.

Länsunionens nej är ett typexempel på när det gått prestige i en fråga och de kunde inte säga ja till oppositionens förslag. Att medarbetarna på eget bevåg gör tvärtemot vad politiken menar, är en tydlig markering. Frustrationen är stor bland många medarbetare över att de inte blir lyssnade på. När så många enhälligt visar på en viljeriktning med tydlig förbättringspotential borde det vara enkelt att säga ja. Särskilt när det inte kostar särskilt mycket att tillgodose.

Det mest uppseendeväckande som hände under debatten var när Länsunionens företrädare hänvisade ambulanspersonalen att använda friskvårdbidraget för att ha fysträning på privata gym. Detta är respektlöst gentemot våra medarbetare. Så agerar inte en arbetsgivare som strävar efter mottot ”varje dag lite bättre”.

Carl Dahlin (M), vice ordförande personalutskottet

Anders Andersson (KD), vice ordförande kollektivtrafiknämnden

Region Kalmar län

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.