GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Nej ingen människa i Sverige ska se den kriminella vägen som sitt alternativ”

Slutreplik i debatt om svensk inrikespolitik, tidigare inlägg 17 och 18 juni.”
Jag är inte särskilt förvånad att liberalerna genom Jochen Kwast känner sig tvungna att försvara sin nyvunna kärlek till Sverigedemokraterna då ordet Liber betyder fri på latin och frihet är vad liberalismen handlar om”
Debatt • Publicerad 22 juni 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Vi behöver ytterligare öka samarbetet med arbetsgivarna för att faktisk erbjuda utbildningar som leder till arbete.”
"Vi behöver ytterligare öka samarbetet med arbetsgivarna för att faktisk erbjuda utbildningar som leder till arbete.”Foto: Arkivbild

För liberalismen är den enskilda människans frihet och integritet okränkbar.

Vi ser med all tydlighet att arbetslösheten hos de som är utrikes födda är högre än dem som är inrikes född, samt att arbetslöshetssiffror visar att även unga är relativt överrepresenterade bland de arbets-, sökande, -lösa. Det är tydligt att språk och utbildning är nyckeln till att komma i arbete för att bli självförsörjande. Vi behöver ytterligare öka samarbetet med arbetsgivarna för att faktisk erbjuda utbildningar som leder till arbete, samt ge dem som har språket som hinder bästa förutsättningar för att lära sig språket.

Vi behöver arbeta aktivt för att människor faktiskt klarar av ett helt arbetsliv eller får möjlighet att skola om sig under sin karriär som yrkesverksam.

Sverige har under årtionden byggt upp en socialpolitik, som ska ge medborgarna skydd och stöd i situationer då den dagliga, normala omsorgen fallerar och humanismen måste få betydligt mer framträdande plats i politiken. Jag bär med mig Pessoas tankar om uppror mot konventioner. Naturens orättvisor kommer vi kanske inte undan, men de som vi själva skapat kan vi också förändra.

Lika aktuellt idag som i februari när Sabuni uttalade ”Det blev pannkaka” om SD-beskedet, liberaler tänk på vem ni tar i båten ni ska klara av att ro denne iland.

Jarkko Pekkala, ordförande Socialdemokraterna Emmaboda

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.