GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Mörbylånga kommun har alla möjligheter

Mörbylånga kommun har alla möjligheter. Vi har inflyttning, vi har god service och ökat bostadsbyggande. Vi kan erbjuda en bra livsmiljö för alla från barnfamiljer till äldre. Centerpartiet har under årtionden varit med och jobbat i ledningen för Mörbylånga kommun, så även under denna mandatperiod.
Debatt • Publicerad 4 augusti 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Det är mycket som är bra i vår kommun men det finns också mycket att göra för invånarna”, skriver debattören.
”Det är mycket som är bra i vår kommun men det finns också mycket att göra för invånarna”, skriver debattören.Foto: Per Jakobsson

Själv har jag efter vårt provval fått möjligheter att kandidera på Centerpartiets fullmäktige- och riksdagslista till höstens val. Det är mycket som är bra i vår kommun men det finns också mycket att göra för invånarna. Jag känner stor framtidstro då vi har alla möjligheter. Inte minst viktigt är det att vi i Mörbylånga kommun kan underlätta och ge möjligheter för all verksamhet.

Föreningslivet spelar en stor roll i vår kommun. Här gör våra föreningar inom idrott och kulturlivet med flera ett jättejobb. Det är ett bra betyg på en kommun om man har ett rikt föreningsliv. Det ideella arbetet är oumbärligt och här kan kommunen stötta ännu mera. Det är många tusen timmar som föräldrar och ledare lägger ner. Det ger inte minst våra ungdomar möjligheter till en meningsfull fritid med rörelse, glädje och gemenskap.

Skolan är en viktig del i vår utveckling. Vi måste möta upp inflyttningen med bra skollokaler och god barnomsorg. Men det är lika viktigt att skolorna i de mindre orterna ska finnas kvar och få samma möjligheter. Vi vill inte som vissa andra partier att staten tar över skolan. Tror någon att Alunskolan skulle vara kvar om statliga byråkrater på annat håll skulle bestämma.

Näringslivsklimatet har förbättrats i Mörbylånga kommun. Men här behöver vi vässa kommunens arbete. Vi behöver ständig dialog med näringslivet. En viktig del i vår framtid är jordbruket och möjligheterna till lokal produktion av livsmedel.

Vi behöver stärka vår verksamhet inom detaljplaneområdet och med snabbare bygglovshantering så det finns möjligheter att bosätta sig i hela kommunen. På sikt måste i princip alla få tillgång till vatten och avlopp. Det ger förutsättningar för boende och företagsetableringar. Det är för mig viktigt att också skapa fler jobb då är dessa åtgärder nödvändiga. För mig är det viktigt att hela kommunen kan leva och utvecklas.

Vi har framtidstro för vår kommun och ser fram emot att få möta väljarna den 11 september.

Jessica Jämtin (C), Färjestaden

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.