Mer resurser till utbildningen och forskningen

Replik på inlägg av Linnéstudenterna
Tack för önskelistan som i stort sammanfaller med mina önskningar.
Debatt • Publicerad 12 januari 2013

Här kommer några rader om mina ambitioner inför 2013 – framförallt med fokus på utbildning.

Vid årsskiftet fick Linnéuniversitetet en ny organisation. Det ger möjligheter till fortsatt utveckling för att vara ett modernt internationellt universitet med ledorden nyfikenhet, nytänkande, nytta och närhet. Vi får förutsättningar att öka professionalitet, kvalitet och effektivitet. Genom att arbeta systematiskt med att förbättra, förenkla och standardisera verksamhetsstödet kan vi dessutom stärka resurserna till utbildning och forskning.

Vi ska fortsätta att utveckla ett attraktivt utbildningsutbud med hög pedagogisk standard. Under året ska vi ta fram förslag på hur vi kan öka den lärarledda tiden. Vi ska skapa incitament för goda lärare, genom att titta på möjligheten att införa befordringsvägar grundat på pedagogisk meritering.

Kompetensförsörjningen är central för att stärka utbildning och forskning. Ett mål är att öka andelen disputerade lärare. Vi vill rekrytera goda lärare som också är framgångsrika forskare, dessutom några riktigt duktiga forskare. Kampradstiftelsen oss en unik möjlighet att stärka forskningen, vilket också gynnar utbildningen.

Vi fortsätter att odla samverkan med näringsliv och offentlighet och vill vara en drivkraft för regionens utveckling. Vi arbetar målmedvetet för att fler studenter ska få verksamhetskopplade inslag i utbildningen.

Min önskan är att alla Linnéstudenter ska se tillbaka på den tiden med glädje och stolthet. Förutom hög kvalitet på utbildning och god forskningsanknytning är bostäder, trygghet, resor och social samvaro viktiga faktorer för en bra studiegång. Vi ska fortsätta vårt goda samarbete med Linnéstudenterna om hur vi ska driva ett förbättringsarbete. Här får vi nytta av resultat från kommande enkät till våra sistaårsstudenter.

Med hopp om ett spännande och utvecklande år för Linnéuniversitetet 2013.

Stephen Hwang - rektor Linnéuniversitetet

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.